Het tot zorghotel verbouwde maar nog leegstaande pand op het terrein van recreatiepark Dennenoord.
Volledig scherm
Het tot zorghotel verbouwde maar nog leegstaande pand op het terrein van recreatiepark Dennenoord. © Maarten van den Hurk/BD

Boxtel wijst zorghuis voor jongeren met autisme de deur

BOXTEL - De gemeente Boxtel weigert mee te werken aan een zorghuis voor autistische jongeren op recreatiepark Dennenoord. Met een ferme uithaal naar initiatiefnemer Zorggroep 't Zicht, die onzorgvuldig omgaan met kwetsbare jeugd verweten werd, heeft het gemeentebestuur dit vrijdagmiddag duidelijk gemaakt.

't Zicht, met vestigingen in Oss, Oploo en Reek, wil graag enkele leegstaande centrale gebouwen op de voormalige camping in gebruik nemen. Volgens het gemeentebestuur laat het bestemmingsplan dit niet toe. Los daarvan wil Boxtel sowieso geen extra zorgvoorziening erbij hebben vanwege de extra kosten die dan dreigen. ,,Wij hebben niet de mogelijkheden om nog meer jongeren op te vangen die een zware vorm van zorg nodig hebben dan we nu al doen”, stellen de wethouders Peter van de Wiel en Maruska Lestrade. Ze verwijzen daarbij naar de aanwezigheid van De La Salle en Cello in het dorp.

Onterecht
André van de Veerdonk, directeur van 't Zicht, legt zich niet bij de afwijzing neer. Volgens hem is de Boxtelse angst voor extra kosten onnodig en onterecht: ,,Ik ben zelfs bereid op papier vast te leggen dat wij niet voor extra wmo-kosten zorgen." Hij heeft het gemeentebestuur vrijdagavond een uitnodiging gestuurd om op korte termijn met elkaar in gesprek te gaan.

Illegaal
Echter Boxtel is niet erg te spreken over de werkwijze van 't Zicht in Boxtel. De zorgverlener is in juni al met enkele kinderen in de bedrijfswoning van het recreatiepark gaan zitten, zonder kennisgeving aan of toestemming van de gemeente. Boxtel zal deze illegale situatie wel even gedogen maar is er niet blij mee. Lestrade: ,,Wij vinden het heel erg dat 't Zicht op deze onzorgvuldige wijze de zorg voor cliënten vormgeeft."

Het zwembad van Dennenoord met daarachter de voormalige bedrijfswoning.
Volledig scherm
Het zwembad van Dennenoord met daarachter de voormalige bedrijfswoning. © Maarten van den Hurk/BD
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.