Volledig scherm
© pixabay.com

Boxtelaar krijgt celstraf voor vernieling en bedreiging

BOXTEL - Een 36-jarige Boxtelaar is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 140 dagen, waarvan 29 voorwaardelijk met een proeftijd 2 jaar. Dat is zijn straf voor onder meer een aantal vernielingen, het mishandelen van zijn moeder en het met de dood bedreigen van Boxtelse wijkagenten.

Dat deed hij onder invloed van drugs en drank. De rechtbank in Den Bosch wil dat de man zich zo snel mogelijk laat behandelen en legt hem een aantal voorwaarden op. Zo krijgt hij een contact- en gebiedsverbod. Hij mag niet in de buurt van een vrouw komen bij wie hij de schutting had vernield en autobanden lek stak.

Schadevergoeding
Ook moet hij haar een schadevergoeding van 680 euro betalen. Hij moet zich verplicht laten behandelen voor zijn psychotische stoornis en zijn drugsverslaving. De rechtbank legt een lichtere straf op dan justitie had gevraagd. De officier eiste twee weken geleden acht maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.