Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtelaar mag proces in vrijheid afwachten

BOXTEL - Een 36-jarige Boxtelaar, die verdacht wordt van stalking en bedreiging, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank dinsdag besloten.

De man zit al drie maanden in de cel. Het was geen makkelijke beslissing, maakte de rechter duidelijk. ,,De vraag is of u de verantwoordelijkheid aan kunt."

Onderzoek
De Boxtelaar, die een drugsverslaving heeft waar hij vanaf probeert te komen, wordt verdacht van stalking van zijn ex, het lek steken van haar autobanden, mishandeling van zijn moeder en het met de dood bedreigen van een agent. De man moet nog verder worden onderzocht.

Aan de vrijlating is wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag hij niet in de buurt van zijn ex komen en moet hij zich bij de reclassering melden. Zijn zaak wordt medio oktober inhoudelijk behandeld.

  1. Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    BOXTEL - De opkomst van het publiek bij de kermis in Boxtel is volgens sommige kermisexploitanten de eerste dagen matig. ,,Ik heb van een aantal attractiehouders vernomen dat het inderdaad nog niet zo fantastisch is", aldus kermiscoördinator Richard Schuurs van de gemeente Boxtel. ,,Links en rechts hoor je wel dat de exploitanten opbrengsten halen die ze gewend zijn. Dan is het zo slecht nog niet. Ik verwacht de komende dagen wel wat meer bezoekers omdat de temperatuur gaat stijgen."

Boxtel e.o.