Volledig scherm
Peter Dau en zijn vrouw Jeannette willen graag zonnepanelen op hun dak. De gemeente vindt hen te oud voor een lening. © copyright Marc Bolsius

Boxtels echtpaar klopt aan voor hulp bij Jesse Klaver

BOXTEL - Zal Jesse Klaver de reddende engel zijn voor Boxtelaar Peter Dau en zijn vrouw Jeannette? Het echtpaar heeft de kopman van GroenLinks gevraagd om in de bres te springen voor ouderen die niet in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening, simpelweg omdat ze 'te oud' zijn. Dat is het Boxtelse stel het afgelopen jaar overkomen. 

Peter Dau heeft donderdag een brief gestuurd aan Klaver waarin hij uitlegt dat hij en zijn vrouw zijn afgewezen voor een gemeentelijke lening om zonnepanelen te kunnen aanschaffen. De reden: hij is te oud (79) en zij (74) heeft te weinig eigen inkomen. Zijn afwijzing vindt Dau leeftijdsdiscriminatie. 'Als betrokken burger wil ik ook mijn steentje bijdragen aan het milieu en ik vind het erg kwalijk dat zoiets als leeftijd dat in de weg staat', schrijft Dau aan Jesse Klaver. 

Dau zegt dat de noodkreet aan Klaver niet alleen voor zichzelf geldt, maar voor alle leeftijdgenoten die tegen dit probleem aanlopen. Hij heeft na publicaties in deze krant een aanbod gekregen van een bedrijf dat zonnepanelen verhuurt, maar daarop is hij niet ingegaan. "De kosten zijn bijna veertig procent hoger dan wat de aflossing van een gemeentelijk lening ons zou kosten."

  1. Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    BOXTEL - De opkomst van het publiek bij de kermis in Boxtel is volgens sommige kermisexploitanten de eerste dagen matig. ,,Ik heb van een aantal attractiehouders vernomen dat het inderdaad nog niet zo fantastisch is", aldus kermiscoördinator Richard Schuurs van de gemeente Boxtel. ,,Links en rechts hoor je wel dat de exploitanten opbrengsten halen die ze gewend zijn. Dan is het zo slecht nog niet. Ik verwacht de komende dagen wel wat meer bezoekers omdat de temperatuur gaat stijgen."

Boxtel e.o.