Volledig scherm
Peter Dau en zijn vrouw Jeannette willen graag zonnepanelen op hun dak. De gemeente vindt hen te oud voor een lening. © copyright Marc Bolsius

Boxtels echtpaar klopt aan voor hulp bij Jesse Klaver

BOXTEL - Zal Jesse Klaver de reddende engel zijn voor Boxtelaar Peter Dau en zijn vrouw Jeannette? Het echtpaar heeft de kopman van GroenLinks gevraagd om in de bres te springen voor ouderen die niet in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening, simpelweg omdat ze 'te oud' zijn. Dat is het Boxtelse stel het afgelopen jaar overkomen. 

Peter Dau heeft donderdag een brief gestuurd aan Klaver waarin hij uitlegt dat hij en zijn vrouw zijn afgewezen voor een gemeentelijke lening om zonnepanelen te kunnen aanschaffen. De reden: hij is te oud (79) en zij (74) heeft te weinig eigen inkomen. Zijn afwijzing vindt Dau leeftijdsdiscriminatie. 'Als betrokken burger wil ik ook mijn steentje bijdragen aan het milieu en ik vind het erg kwalijk dat zoiets als leeftijd dat in de weg staat', schrijft Dau aan Jesse Klaver. 

Dau zegt dat de noodkreet aan Klaver niet alleen voor zichzelf geldt, maar voor alle leeftijdgenoten die tegen dit probleem aanlopen. Hij heeft na publicaties in deze krant een aanbod gekregen van een bedrijf dat zonnepanelen verhuurt, maar daarop is hij niet ingegaan. "De kosten zijn bijna veertig procent hoger dan wat de aflossing van een gemeentelijk lening ons zou kosten."

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.