Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtelse 'economiepot' van 1 miljoen is bijna leeg

BOXTEL - Boxtel heeft de afgelopen jaren bijna een miljoen euro uitgedeeld om de lokale economie aan te jagen. „Het heeft reuring gebracht bij ondernemers en meer bezoekers naar het centrum getrokken”, zegt een tevreden wethouder Eric van den Broek. De bodem is nu in zicht.

In de geldpot die Boxtel medio 2014 onder de vlag van het ‘economisch aanvalsplan’ beschikbaar stelde, zit nog 18.548 euro. Minimaal, want diverse projecten waarvoor geld is gelabeld moeten nog (deels) uitgevoerd worden. Gaan ze niet door dan vloeien de euro’s terug in de kas.

Grote projecten
Uit een onlangs verschenen evaluatie blijkt dat het geld voor pakweg de helft in een aantal grote projecten is gestoken zoals de voortzetting van Greentech, waar snoeisel wordt omgezet in grondstof (4 ton), compensatie van gederfde parkeermiddelen (140.000) en een regeling om winkeliers te stimuleren naar het kernwinkelgebied te verhuizen (1 ton). De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de evaluatie en een mogelijk financieel vervolg.

  1. Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    BOXTEL - De opkomst van het publiek bij de kermis in Boxtel is volgens sommige kermisexploitanten de eerste dagen matig. ,,Ik heb van een aantal attractiehouders vernomen dat het inderdaad nog niet zo fantastisch is", aldus kermiscoördinator Richard Schuurs van de gemeente Boxtel. ,,Links en rechts hoor je wel dat de exploitanten opbrengsten halen die ze gewend zijn. Dan is het zo slecht nog niet. Ik verwacht de komende dagen wel wat meer bezoekers omdat de temperatuur gaat stijgen."

Boxtel e.o.