Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtelse 'economiepot' van 1 miljoen is bijna leeg

BOXTEL - Boxtel heeft de afgelopen jaren bijna een miljoen euro uitgedeeld om de lokale economie aan te jagen. „Het heeft reuring gebracht bij ondernemers en meer bezoekers naar het centrum getrokken”, zegt een tevreden wethouder Eric van den Broek. De bodem is nu in zicht.

In de geldpot die Boxtel medio 2014 onder de vlag van het ‘economisch aanvalsplan’ beschikbaar stelde, zit nog 18.548 euro. Minimaal, want diverse projecten waarvoor geld is gelabeld moeten nog (deels) uitgevoerd worden. Gaan ze niet door dan vloeien de euro’s terug in de kas.

Grote projecten
Uit een onlangs verschenen evaluatie blijkt dat het geld voor pakweg de helft in een aantal grote projecten is gestoken zoals de voortzetting van Greentech, waar snoeisel wordt omgezet in grondstof (4 ton), compensatie van gederfde parkeermiddelen (140.000) en een regeling om winkeliers te stimuleren naar het kernwinkelgebied te verhuizen (1 ton). De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de evaluatie en een mogelijk financieel vervolg.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.