Volledig scherm
Kinderboekenschrijfster Milja Praagman uit Boxtel. © Renate Reitler

Boxtelse kinderauteur Milja Praagman toert door het hele land tijdens de Kinderboekenweek

BOXTEL - Vermoeiend maar superleuk. En spannend. Dat vindt Milja Praagman uit Boxtel van de jaarlijkse de Kinderboekenweek. Doorgaans werkt de schrijfster en illustratrice van kinderboeken alleen, tijdens deze promotieperiode van het kinderboek spoort ze door het hele land.

„Ik lees voor uit mijn boeken, maar ik probeer ook de fantasie van kinderen te stimuleren. Ik vertel hen dat alles kan als je zelf tekent of een verhaal verzint.”

Praagman (Amsterdam, 1971) is getogen in Den Dungen, maar woont al weer jaren in Boxtel. 23 titels heeft ze op haar naam staan, vooral prentenboeken. En dan heeft ze ook nog tientallen boeken van andere auteurs geïllustreerd.

​Ze vindt ​de Kinderboekenweek ​(5-16 oktober) ​belangrijk. „Door te lezen of te worden voorgelezen bouwt een kind een enorme woordenschat op. Daar heeft het zijn hele leven plezier van. Lezen is leuk, het verrijkt je leven. Het is goed dat we dat tijdens de Kinderboekenweek nog eens nadrukkelijk over het voetlicht brengen.”

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.