Volledig scherm
De Kleine Aarde in Boxtel. © Hein Eikenaar/BD

Buren De Kleine Aarde Boxtel willen opheldering

BOXTEL - De buren van De Kleine Aarde hebben bij het Boxtelse gemeentebestuur aan de bel getrokken over de gang van zaken rond de toekomstplannen voor het voormalige ecopark in Boxtel. Daarvoor liggen zes plannen, waaruit de gemeenteraad er op 19 april een gaat kiezen.

De buren vermoeden dat burgemeester en wethouders de voorkeur geven aan dat van het Groot Collectief. Dit bestaat uit een mengeling van wonen, onderwijs en ondernemen. Op het terrein is een biovergistingsinstallatie gepland. Volgens de buren heeft de gemeente dit plan van meet af aan met enthousiasme gepresenteerd. In een brief vragen ze om opheldering.
Wethouder Peter van de Wiel wijst iedere suggestie over voorkeur van de hand. "We gaan niet over één nacht ijs, dit is geen besluit van één of twee personen. Er is een brede ambtelijke club aan het werk om alle plannen te beoordelen aan de criteria die de raad heeft gesteld. Het gaat uiteindelijk om het beste plan.”

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.