Volledig scherm
Spreeksters Marianne Galema (l) en Patrica van Rooij © Noor Reigersman

Burgerinitiatief ziet Kleine Aarde Boxtel als sociaal-duurzaam dorp

BOXTEL – De toelichting over het burgerinitiatief ‘Burgers voor de Kleine Aarde’ woensdagavond in het gemeentehuis van Boxtel trok flink wat toehoorders, onder wie een aantal raadsleden.

De initiatiefnemers Patricia van Rooij en Marianne Galema legden de toehoorders uit dat met behulp van een op te richten vereniging De Kleine Aarde kan gaan functioneren als een sociaal-duurzaam dorp. “Denk aan onderwerpen als duurzaamheid, voeding en kunst,” aldus Van Rooij. “Particulieren, ondernemers, verenigingen, stichtingen en instellingen kunnen tegen betaling lid worden. Dan kunnen ze gratis ruimte gebruiken en in ruil daarvoor verrichtten ze wederdiensten voor onderhoud, ontwikkeling en exploitatie. Het gaat dus op basis van wederkerigheid.”

Tijdens de brainstormingsessie aan het einde van de bijeenkomst bleek dat de aanwezigen positief waren over het plan als het financiële fundament maar op orde is.

Volledig scherm
Spreeksters Marianne Galema (l) en Patrica van Rooij © Noor Reigersman
  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.