Slagwerkgroep
Volledig scherm
Slagwerkgroep © Ellie van Meurs

Concordia Liempde viert 60-jarig bestaan met Liemt van Slag

LIEMPDE - De slagwerkgroep van fanfare Concordia Liempde bestaat dit jaar 60 jaar. Dat viert ze dit weekend uitbundig met het hele dorp.

Het feest begon vrijdagavond met de grote 'Liemt van slag quiz' en eindigt zondagmiddag met een workshop en het optreden van Usual Suspects. Maar het hoogtepunt voor veel leden was ongetwijfeld het grote concert op zaterdagavond. ,,Dit jaar spelen voor het eerst de vibrafoon, xylofoon en marimba mee. Het melodisch slagwerk”, zegt dirigent Willie van der Steen.

Hij hoopt dat het niet bij deze ene keer blijft. ,,Samen hebben we er een jaar lang keihard aan gewerkt en dan wil je het resultaat graag vaker laten horen. Bijvoorbeeld tijdens de uitwisseling met andere slagwerkgroepen in de regio.”

Volledig scherm
© Ellie van Meurs
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.