Volledig scherm
Slagwerkgroep © Ellie van Meurs

Concordia Liempde viert 60-jarig bestaan met Liemt van Slag

LIEMPDE - De slagwerkgroep van fanfare Concordia Liempde bestaat dit jaar 60 jaar. Dat viert ze dit weekend uitbundig met het hele dorp.

Het feest begon vrijdagavond met de grote 'Liemt van slag quiz' en eindigt zondagmiddag met een workshop en het optreden van Usual Suspects. Maar het hoogtepunt voor veel leden was ongetwijfeld het grote concert op zaterdagavond. ,,Dit jaar spelen voor het eerst de vibrafoon, xylofoon en marimba mee. Het melodisch slagwerk”, zegt dirigent Willie van der Steen.

Hij hoopt dat het niet bij deze ene keer blijft. ,,Samen hebben we er een jaar lang keihard aan gewerkt en dan wil je het resultaat graag vaker laten horen. Bijvoorbeeld tijdens de uitwisseling met andere slagwerkgroepen in de regio.”

Volledig scherm
© Ellie van Meurs
  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.

Boxtel e.o.