Volledig scherm
© Anke Verbakel

De toegang naar Boxtel mag van wethouder wel wat netter

​BOXTEL - De natuur mag zijn gang gaan in de bermen van Boxtel. Dat uitgangspunt van de gemeente is misschien goed voor de natuur, maar maakt de eerste aanblik van Boxtel er niet netter op. Dat geeft wethouder Herman van Wanrooij (INbox) toe. De gemeente wil die wegen daarom wat sneller kuisen.

Dat zei hij dinsdagavond in de gemeenteraad. De raadsfractie van Balans had vragen gesteld over het welig tierende onkruid. Volgens Van Wanrooij is de verkeersveiligheid nergens in het geding geweest, zoals Balans meent. Die partij stelt diverse klachten van inwoners te hebben gehad over onkruid in bermen, sloten en op straten. Dat is onveilig, leidt tot ergernis en is geen ‘visitekaartje’. Balans stelt verder dat klagen bij de gemeente door inwoners niet tot daden heeft geleid, ondanks dat Boxtel beschikt over een nieuwe tractor met maaier.

Van Wanrooij deed verder geen toezeggingen, maar stelde dat de gemeente blijft aansluiten bij de cycli in de natuur. Niet dat Boxtelaren nog lang last hebben van onkruid. De zaaitijd van planten is namelijk voorbij; het maaien kan dus beginnen

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.