Volgens wethouder Marusjka Lestrade is het geen goede zaak dat lokale wethouders en ambtenaren kunnen beslissen over de verdeling van kunstsubsidies.
Volledig scherm
Volgens wethouder Marusjka Lestrade is het geen goede zaak dat lokale wethouders en ambtenaren kunnen beslissen over de verdeling van kunstsubsidies. © Twitter

Deel cultuurgelden Boxtel via Prins Bernhard Cultuurfonds

BOXTEL - Een deel van de cultuursubsidies van de gemeente Boxtel wordt binnenkort mogelijk uitbetaald via het Prins Bernhard Cultuurfonds. De eerste gesprekken over deze nieuwe vorm van samenwerking worden in september gevoerd.

Hoeveel geld in het fonds gestopt zal worden en voor welke kunstdisciplines het geldt is nog niet duidelijk. Volgens wethouder Marusjka Lestrade is het geen goede zaak dat lokale wethouders en ambtenaren kunnen beslissen over de verdeling van kunstsubsidies.

Omslag
,,Dat moet je laten doen door professionals die weren waar ze het over hebben", meent Lestrade. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert een groot aantal kleinere fondsen. Daaronder ook een van de gemeente Tilburg, het Buurtfonds Tilburg. De plannen van Lestrade zijn onderdeel van de nieuwe kunst- en cultuuromslag die in september door de Boxtelse gemeenteraad wordt besproken.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.