Volledig scherm

Doek valt voor UITpunt en biebpunt Liempde

LIEMPDE/BOXTEL - Vanaf 1 januari volgend jaar blijven de deuren van uitleenpunt Liempde voorgoed dicht. Dat geldt ook voor die van het UITpunt, dat in de Boxtelse bieb gevestigd is.


Directeur Marc Jacobs van bibliotheek De Meierij en wethouder Marusjka Lestrade maakten dat woensdagochtend bekend. De dubbelsluiting is volgens directeur Jacobs van de bieb noodzakelijk om de aanstaande bezuinigingen het hoofd te kunnen bieden. De instelling moet voor een totaalbedrag van 75.000 euro bezuinigen.

In Liempde kunnen kinderen nog via hun school nog aan boeken komen. Voor ouderen die niet naar de Boxtelse vestiging kunnen komen, is er nog 'Bibliotheek aan huis'. Hierbij zijn het vrijwilligers die boeken bij de mensen brengen en weer ophalen.

Ondertussen is er nog geen duidelijkheid of de Boxtelse vestiging van de bibliotheek aan de Burgakker bij het SintLuca intrekt. Hierover mogen binnenkort eerst de burgers van Boxtel hun zegje doen.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.