Volledig scherm

Doek valt voor UITpunt en biebpunt Liempde

LIEMPDE/BOXTEL - Vanaf 1 januari volgend jaar blijven de deuren van uitleenpunt Liempde voorgoed dicht. Dat geldt ook voor die van het UITpunt, dat in de Boxtelse bieb gevestigd is.


Directeur Marc Jacobs van bibliotheek De Meierij en wethouder Marusjka Lestrade maakten dat woensdagochtend bekend. De dubbelsluiting is volgens directeur Jacobs van de bieb noodzakelijk om de aanstaande bezuinigingen het hoofd te kunnen bieden. De instelling moet voor een totaalbedrag van 75.000 euro bezuinigen.

In Liempde kunnen kinderen nog via hun school nog aan boeken komen. Voor ouderen die niet naar de Boxtelse vestiging kunnen komen, is er nog 'Bibliotheek aan huis'. Hierbij zijn het vrijwilligers die boeken bij de mensen brengen en weer ophalen.

Ondertussen is er nog geen duidelijkheid of de Boxtelse vestiging van de bibliotheek aan de Burgakker bij het SintLuca intrekt. Hierover mogen binnenkort eerst de burgers van Boxtel hun zegje doen.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.