Volledig scherm
© Menno Boon

Doorgeladen vuurwapens gevonden in onderzoek naar heling in Liempde

LIEMDPE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 49-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Liempde aangehouden in verband met een onderzoek naar heling. In de woning van het tweetal werden meerdere vuurwapens en gestolen spullen gevonden.

De politie kreeg rond 04.30 uur een melding binnen dat er op een locatie in het buitengebied van Liempde een gestolen graafmachine zou staan. Het voertuig zou uit België komen.

In de woning naast de graafmachine waren de aangehouden man en vrouw aanwezig en in de loods bij het pand stond de graafmachine. Agenten doorzochten daarop de woning en loodsen op het terrein. Daarbij werden 9 wapens gevonden, waaronder een doorgeladen revolver, een doorgeladen pistool en een geweer. 

Diefstal
Bovendien troffen agenten veel spullen aan die vermoedelijk zijn gestolen. Zo werden een motor, vrachtwagen, meerdere aanhangers en tientallen horloges gevonden. Een deel van de spullen was voorzien van een prijskaartje of van kentekenplaten.

Onderzoek
De spullen zijn meegenomen voor onderzoek. De burgemeester van Boxtel overweegt bestuursrechtelijke maatregelen te nemen. Naast de gemeente is ook de Belastingdienst ingeschakeld om onderzoek te doen naar onder meer de flinke hoeveelheid administratie die in Liempde in beslag is genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelnaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.