Volledig scherm
© Thinkstock

Drugspand aan Sint Jozefstraat in Boxtel voor 3 maanden dicht

BOXTEL - Burgemeester Buijs heeft vrijdag een drugspand aan de Sint Jozefstraat in Boxtel laten sluiten, nadat daar in april een hennepkwekerij op de zolder werd gevonden.

De kwekerij werd door de politie ontdekt. Op de zolder bleken ruim 160 hennepplanten te staan en er worden sporen van eerdere oogsten aangetroffen. Bij de vondst werd niemand aangehouden.

Buijs heeft besloten om het pand voor een periode van 3 maanden te sluiten. Daarmee wil hij een signaal afgeven naar de buitenwereld en aangeven dat het pand niet langer gebruikt kan worden als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs. Het is dit jaar al het tiende pand dat de burgemeester laat sluiten.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.