Volledig scherm
Het complex van de Bereden Groep Boxtel. © Maarten van den Hurk/BD

En wéér gaat het inbraakalarm bij bereden politie in Boxtel (video)

BOXTEL - Het inbraakalarm bij de bereden politie in Boxtel vertoont kuren. Paarden hebben binnen een week vijf keer urenlang naar loeiend alarm moeten luisteren.

Het politiecomplex staat in een agrarische omgeving en is buiten werktijden onbemand. Omwonenden verbazen zich erover dat er zo vaak storingen zijn en vooral dat de paarden dan telkens zo lang in de herrie staan. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid Politie kunnen de paarden wel wat hebben, omdat ze getraind zijn voor gebruik in rumoerige situaties zoals bij voetbalwedstrijden.

Maar het euvel aan het alarm is 'zeer vervelend', aldus de voorlichter. Dinsdagavond is het alarm voor de vijfde keer in een week afgegaan. Woensdag komt een monteur het verhelpen, zo is de bedoeling.

Volledig scherm
Het complex van de Bereden Groep Boxtel. © Maarten van den Hurk/BD
Het inbraakalarm bij de bereden politie in Boxtel vertoont kuren. Paarden hebben binnen een week vier keer urenlang naar loeiend alarm moeten luisteren.
  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.