Winnaar Geert Schulpen (tweede van links) tussen de nummers 2, 3 en 4 bij de prijsuitreiking van de Nationale Scheikundeolympiade 2016.
Volledig scherm
Winnaar Geert Schulpen (tweede van links) tussen de nummers 2, 3 en 4 bij de prijsuitreiking van de Nationale Scheikundeolympiade 2016. © SLO

Geert Schulpen uit Boxtel wint Nationale Scheikundeolympiade 2016

BOXTEL - Geert Schulpen uit Boxtel, leerling aan het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel, heeft woensdag de Nationale Scheikundeolympiade (NSO) 2016 gewonnen.

De tweede prijs was voor Andy Sardjan (17 jaar) uit Delfzijl van het Eemsdeltacollege, de derde prijs voor Jard Mattens (18 jaar) uit Zaandijk van het Zaanlands Lyceum en de vierde prijs voor Marijn Jonker (19 jaar) uit Meppel van het CSG Dingstede in Meppel.

Aan de NSO-voorrondes deden zo’n 5000 scholieren mee. Die maakten scheikundetoetsen om zich te plaatsen voor de finale met theoretische en praktische opgaven. Aan die finale deden 15 jongens en 5 meisjes mee.

Vorig jaar werd Schulpen nog derde op de Internationale Chemieolympiade in Azerbeidzjan.

Joris Gerlagh, Marit Fiechter, ambassadeur Rob Gabriëlse, Geert Schulpen, Ruben La bij de prijsuitreiking van de Internationale Chemieolympiade 2015 in Azerbeidzjan.
Volledig scherm
Joris Gerlagh, Marit Fiechter, ambassadeur Rob Gabriëlse, Geert Schulpen, Ruben La bij de prijsuitreiking van de Internationale Chemieolympiade 2015 in Azerbeidzjan. © SLO
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.