Slowlands
Volledig scherm
Slowlands © Noor Reigersman

Gezellige hippiesfeer op Slowlands in Liempde

LIEMPDE - Pop-uprestaurants, originele foodtrucks, tributebands, bier, wijn, veel culinaire lekkernijen en een gezellig hippiesfeertje. Alles was aanwezig tijdens het driedaagse Slowlands op Landgoed Velder.

Het eerste uur konden de bezoekers gratis naar binnen en dat trok op zondagochtend vooral ouders met kleine kinderen. Op het nog niet erg drukke festivalterrein waren de kinderen druk bezig met allerlei activiteiten, zoals bellen blazen. Sammi van Grinsven (4) blies enorme exemplaren onder toeziend oog van haar ouders. “Mooie combinatie, dit festival, voor jong en oud is het leuk,” vond Petra van Grinsven.

Op de achtergrond was muziek te horen uit de zeventiger jaren, die op een echte grammofoon gedraaid werd door René van Limbeek van de Platenbus. “Muziek uit de jaren veertig tot begin jaren negentig", aldus Van Limbeek. “Ik ben elke week nog wel op zoek in platenzaken.”

René Limbeek bij De Platenbus
Volledig scherm
René Limbeek bij De Platenbus © Noor Reigersman
Sammi van Grinsven blaast bellen
Volledig scherm
Sammi van Grinsven blaast bellen © Noor Reigersman
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.