Evert van Houtum coördinator van de Voedselbank was heel blij met de geste van de bijenvereniging.
Volledig scherm
Evert van Houtum coördinator van de Voedselbank was heel blij met de geste van de bijenvereniging. © Noor Reigersman

Honderd potten honing voor Boxtelse Voedselbank

BOXTEL - Honderd potten honing stonden dit weekend klaar bij de Boxtelse Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius. Ze waren bestemd voor de Voedselbank.

,,We vieren dit jaar ons 250-jarige bestaan en we willen meer contact met de omgeving hebben. Daar past deze geste bij”, aldus Jasper Derks, voorzitter van St. Ambrosius.

,,Nu krijgen mensen die anders niet de gelegenheid hebben om heel goede honing te eten, ook die mogelijkheid. We doen dit met liefde en plezier.” Evert van Houtum coördinator van de Voedselbank was er ‘heel blij’ mee. ,,En wie weet komt er nog eens een cliënt van de Voedselbank honing bij jullie kopen.”

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.