Volledig scherm
© Thinkstock

Huurders in de Meierij tevreden over lage huurverhogingen

BOXTEL - "We willen onze belangrijkste en grootste doelgroep zoveel mogelijk ontzien." Dat argument hanteren de verschillende wooncorporaties in de Meierij om per 1 juli de huren met 0,6 procent te verhogen.

Zowel St. Joseph, BrabantWonen, De Kleine Meierij, Woonveste, Huis & Erf als Woonwijze verhogen de huren onder de inkomensgrens van 34.678 euro met 0,6 procent. Alleen woonstichting ’t Heem wijkt af met 1 procent.

"Dat St. Joseph alle huren tot 44.000 euro alleen verhoogt met de inflatie, daar zijn we tevreden over", zegt voorzitter Ad Boley van de huurdersbelangenvereniging St. Joseph. "Maar de verhoging van 4,6 procent voor de hoogste klasse huurders, dat kan niet. Wij zijn er principieel tegen dat de hoogte van de huur gekoppeld is aan het inkomen. Corporaties moeten niet aan inkomenspolitiek doen. Daar is de politiek voor", betoogt Boley.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. "Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. "Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.