Volledig scherm
Jaarlijkse herdenking verzetsmonument Kampina trekt veel belangstellenden © Noor Reigersman

Jaarlijkse herdenking verzetsmonument Kampina in Boxtel drukker dan ooit

BOXTEL - Tijdens de jaarlijkse herdenking bij het verzetsmonument in de Kampina waren dit jaar meer mensen dan ooit aanwezig. Ook waren er nadrukkelijk kinderen bij betrokken: het kinderkoor van de Angelaschool zong drie liederen, waaronder Hallo Wereld. En met hen kwamen ouders, grootouders, broertjes en zusjes mee.

„We proberen het aandachtspunt elk jaar weer ergens anders op te vestigen”, aldus Olga Zwaneveld, die elk jaar Stichting Boxtel Vooruit helpt met de organisatie van de herdenking. „Dit jaar hebben we een link gelegd tussen de veteranen en kinderen.” De veteranen, Herman van Dijk, Harrie van Haaren en Ted de Wit, genoten zichtbaar van het kindergezang. Van Dijk tikte ritmisch mee met zijn voet en stak zo nu en dan zijn duim op. „Práchtig!”

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.