27-02-2017 Kasteel Stapelen gaat verkocht worden. Foto Sandra Peerenboom
Volledig scherm
27-02-2017 Kasteel Stapelen gaat verkocht worden. Foto Sandra Peerenboom © Sandra Peerenboom

Kasteel Stapelen in Boxtel gaat in de stille verkoop

Boxtel - De laatste horde voor de verkoop van Kasteel Stapelen in Boxtel is nu ook genomen. De hoogste baas van de congregatie heeft hier de definitieve toestemming voor gegeven. Het hele complex van de paters Assumptionisten gaat in de stille verkoop. Dat heeft regionaal overste Jan Zuiker van de congregatie vandaag bevestigd.

Zuiker maakt geen vraagprijs bekend voor het kasteel, bijgebouwen en de zes hectaren daaromheen. Hij rekent op 'enkele miljoenen’. De congregatie heeft het geld nodig om nieuwe paters in Azië en Afrika te kunnen opleiden. Net zo min als de vraagprijs maakt de congregatie bekend welke makelaar de verkoop begeleidt. Die krijgt van de paters de kans om in zijn eigen netwerk naar potentiële kopers te zoeken. Zuiker rekent dat de daadwerkelijke verkoop een half jaar tot een jaar op zich laat wachten.

Op dit moment wonen nog vijf paters in het kasteel. Hun gemiddelde leeftijd is 85 jaar. Zij krijgen nog hulp en zorg in hun appartementen. Zo’n vijf mensen werken op dit moment nog voor de paters. Die medewerkers wacht ontslag als ook de laatste religieuzen zijn vertrokken.

Lees meer over de verkoop van Kasteel Stapelen in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van 10 maart.

Kasteel Stapelen gaat in de stille verkoop.
Volledig scherm
Kasteel Stapelen gaat in de stille verkoop. © Johan van Grinsven/BD
Kasteel Stapelen
Volledig scherm
Kasteel Stapelen © Johan van Grinsven/BD
Kasteel Stapelen
Volledig scherm
Kasteel Stapelen © Johan van Grinsven/BD
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.