Volledig scherm
Mannen staan leunend op hun fietsstuur tevreden te turen over het zonovergoten Breukelsplein. © Noor Reigersman

Kermiskijken in Boxtel

BOXTEL - Jongens fietsen rondjes over de Boxtelse Markt, oudere mannen staan leunend op hun fietsstuur tevreden te turen over het zonovergoten Breukelsplein naar sleutelende werkmannen. Soms met een sigaretje. De opbouw van de kermis was woensdag al in volle gang en dat trekt aandacht. Vooral in Boxtel.

,,Ja, de Boxtelaren zijn enthousiast,” vertelt Henri Hoefnagels, eigenaar van Breakdance. „Ze komen steevast naar de opbouw kijken, waar in veel andere plaatsen de mensen pas komen wanneer het klaar is. Leuk vind ik dat.”
Een van de trouwe toeschouwers is Henry van der Schoot (42). „Ik kom al jaren kijken en ik ken de familie Hoefnagels ook goed. Heel mooi om te zien als de vrachtwagens voorrijden en als ze alles goed gaan zetten. Ze weten allemaal precies wat ze moeten doen.”

Wandelen
​De schaarse meisjes en vrouwen die er zijn, leunen niet op hun fietsen maar wandelen rond. Felicia van Toly (6) en haar tante Astrid van de Langenberg. „Ik kom vooral kijken wat er allemaal komt,” legt Felicia uit. ,,De trampoline is er nu niet. Ik hoop dat hij er volgend jaar weer is. Maar de waterballen zijn óók leuk.”

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.