Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Klumpkes drive in Liempde goed voor zo'n 356 bridgers

LIEMPDE - Zo'n 178 paren namen zaterdag deel aan de 22ste edtitie van de Klumpkesdrive in Liempde, georganiseerd door de lokale Bridgeclub. Tijdens de zes rondes waren 356 spelers actief, verspreid over elf horecagelegenheden.

Volgens Carel van Duijnhoven uit Rosmalen die de bridgedrive mee organiseerde, is bridgen voor veel mensen een goede dagbesteding. ,,Het is goed voor de hersenen, mensen blijven alert.” Hij benadrukt dat het een grote wedstrijd betreft die een goede voorbereiding eist. ,,Alles moet precies kloppen, maar het is hartstikke leuk.”

Bij 't Hof van Liempde wordt geconcentreerd gespeeld in een gemoedelijke sfeer. Op de vraag wat er nou zo leuk is aan het spelletje verschijnt er een brede lach op het gezicht van de 76-jarige Jan Vermulst uit Boxtel. ,,Wij doen dat hil gère. Het is een geweldige uitvinding.” Echtgenote Lina (74) zegt het buurten na het spel nog leuker te vinden. ,,Je leert veel mensen kennen. Vroeger was het voor de elite, maar nu is het ook voor de 'gewone man' mogelijk.”

Winnaars
1. Ted van Doorn en Francis Verhees 64,15%
2. Xandra de Groot en Martin Schoevenaars 64,04%
3. Petra de Boer en Rob van Leeuwen 63,83%

  1. Eindelijk weer perspectief voor starters in Lennisheuvel

    Eindelijk weer perspectief voor starters in Lennisheuvel

    LENNISHEUVEL - Lennisheuvel zit al jaren te springen om nieuwe woningen. Vooral voor starters, want voor jongeren zijn er geen betaalbare woningen. Dus trekken ze noodgedwongen weg uit het dorpje. Een nieuwbouwplan voor zo'n 85 woningen, waarover vanmiddag een overeenkomst werd gesloten,  wordt door de kleine gemeenschap dan ook met gejuich ontvangen, stelt voorzitter Stefan van den Nieuwenhof van de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL).

Boxtel e.o.