Volledig scherm
© Eldridge Pentury

‘Kritiek uit Liempde is onterecht’

BOXTEL - Kritiek richting de gemeente dat ze te weinig oog heeft voor het onderhoud van de Liempdse straten is onterecht. Dat stellen B en W van Boxtel in reactie op vragen van de fractie Combinatie95, die de kwestie aan de kaak stelde.

De gemeenteraad hamert overigens al langer op de aanpak van de Liempdse trottoirs. „Wij herkennen ons niet in de kritiek en de sceptische reacties over de aandacht die wij besteden aan het wegenonderhoud in Liempde”, aldus het college.

Het wijst erop dat, na overleg met bewoners, afgelopen jaar wel degelijk aanpassingen zijn geweest. Zoals het verwijderen van de stroken met kinderkopjes aan de Boxtelseweg, Barrierweg en Nieuwstraat, die bij passerend verkeer voor geluidsoverlast en trillingen zorgden.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.