Volledig scherm
© Eldridge Pentury

‘Kritiek uit Liempde is onterecht’

BOXTEL - Kritiek richting de gemeente dat ze te weinig oog heeft voor het onderhoud van de Liempdse straten is onterecht. Dat stellen B en W van Boxtel in reactie op vragen van de fractie Combinatie95, die de kwestie aan de kaak stelde.

De gemeenteraad hamert overigens al langer op de aanpak van de Liempdse trottoirs. „Wij herkennen ons niet in de kritiek en de sceptische reacties over de aandacht die wij besteden aan het wegenonderhoud in Liempde”, aldus het college.

Het wijst erop dat, na overleg met bewoners, afgelopen jaar wel degelijk aanpassingen zijn geweest. Zoals het verwijderen van de stroken met kinderkopjes aan de Boxtelseweg, Barrierweg en Nieuwstraat, die bij passerend verkeer voor geluidsoverlast en trillingen zorgden.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.