De kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg.
Volledig scherm
De kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg. © Google Streetview

Kruising in Boxtel onder de loep na wéér een aanrijding

BOXTEL – De gemeente Boxtel en de politie hebben vrijdag contact gehad over de situatie op de kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg. Het contact had plaats nadat op de kruising opnieuw een ongeluk was gebeurd.

,,Dat heeft ertoe geleid dat de gemeente opnieuw naar de situatie gaat kijken”, aldus een politiewoordvoerder.

De gemeente al maatregelen genomen zodat de voorrangssituatie duidelijker werd voor automobilisten. Ondanks die aanpassingen constateert ook de politie dat er ongelukken blijven gebeuren. ,,Wat daar de exacte oorzaak van is, daar kunnen wij ook niet precies de vinger op leggen.”

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.