Volledig scherm
De amateurvelden van ODC in Boxtel worden vervangen door kunstgrasvelden.

Kunstgrasvelden rukken op bij voetbalclubs in de Meierij

​HAAREN/BOXTEL - Het aantal kunstgrasvelden rukt gestaag op in de Meierij. Bijna in één klap komen er 5 bij. „Een voetbalclub kan niet meer zonder”, zegt voorzitter Marc Willems van RKSV Nemelaer.

Zijn club krijgt op korte termijn een kunstgrasveld, evenals VV Helvoirt en RKSV Boxtel en ODC in Boxtel. Ook de voetballers van DVG in Liempde beschikken vanaf komend seizoen over kunstgras. Met dank aan de gemeenten Haaren en Boxtel, die bereid zijn 4 ton of meer per veld uit te trekken.

​Haaren en Boxtel maken met de 5 nieuwe velden een ‘inhaalslag’. In Sint-Michielsgestel (VV Irene in Gemonde uitgezonderd) en Schijndel spelen ze al jaren op kunstgras. ​

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.