Volledig scherm
© Thinkstock

Liduina Boxtel specialiseert zich verder in de zware mens

BOXTEL - Het aantal (veel te) dikke mensen in Nederland groeit snel. Dat vraagt om speciale zorg, ook in de verpleging. Reden voor zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel om zich op dit gebied te specialiseren, zegt hoofd verpleging en verzorging Cees Raaijmakers.

Op dit moment heeft Liduina 4 plekken voor bewoners tot 350 kilo. Dat aantal zal op termijn te weinig zijn. "Als er morgen een vijfde Cliënt met morbide obesitas op de stoep staat, kunnen we daar nog wel ruimte voor creëren. Dat doen we dan ook. Maar zijn het er 10, dan lukt het niet meer. Dat is niet te betalen.”

De discussie met zorgverzekeraars en zorgkantoren over de kosten is gaande. Liduina heeft personeel speciaal opgeleid om mensen met morbide obesitas te kunnen verzorgen. Daarvoor zijn ook speciale liften, plafondbanden en een extra grote douchestoel aangeschaft.

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.