Ad Schelle, Josephine Bekkers en Yvon van den Bosch.
Volledig scherm
Ad Schelle, Josephine Bekkers en Yvon van den Bosch. © Noor Reigersman

Liempde in de race voor aftrap stemweek Top 2000

LIEMPDE – De kans bestaat dat de feestelijke aftrap voor de stemweek van de Top 2000 dit jaar in Liempde wordt gehouden.

‘Gezocht: dorp/stad om Top 2000 Stemweek in te openen.’ Enkele weken geleden zag Yvon van den Bosch uit Liempde deze oproep op Facebook voorbijkomen. Ze deelde het bericht en het dorp kreeg zo veel stemmen dat afgelopen maandagochtend op NPO Radio 2 bekend werd gemaakt dat Liempde een van de vijftien kanshebbers is om de feestelijke aftrap in de wacht te slepen.

Pitch
Van den Bosch moest woensdagochtend een pitch van dertig seconden houden voor de radio en besloot het anders aan te pakken dan de andere deelnemers. „Ik had al een paar gehoord en die zeiden dingen als: ‘Eh… ons dorp is heel mooi’. Dat wilde ik dus niet. Ik heb een lijstje met titels uit de Top 200 van vorig jaar gebruikt en gezegd: Liempde is Brabant, Liempde is In Ons Dorp, Liempde is Binnen Zonder Kloppen, enzovoort. Die dertig seconden waren zó om. Gelukkig heb ik daarna nog gauw onze slogan kunnen zeggen: ‘Als je niet op Liempde stemt, ben je ek dom’. Daar moest deejay Gerard Ekdom wel om lachen.”

Stemmen kan op de website van Radio 2.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.