De Boxtelnaren maakte een filmpje over hun bezoek aan de zuiderburen
Volledig scherm
De Boxtelnaren maakte een filmpje over hun bezoek aan de zuiderburen © Still uit het YouTube-filmpje

Liempdenaar legt EK-sfeer vast bij de zuiderburen (video)

BOXTEL - Oranje mag dan niet spelen, aan de Belgen kun je ook plezier hebben menen Roel Jongenelen en Emile Kalmann uit Boxtel. Zij combineren de Rode Duivels met het Belgische plaatsje Geel en wat krijg je dan? Juist: oranje.

Afgelopen weekend toog het tweetal uit Liempde en Sint-Oedenrode naar België om op de Geelse Markt de wedstrijd tegen de Italianen te verslaan. Zaterdag en woensdag gaan ze terug voor de wedstrijden tegen Ierland en Zweden. Dat belooft gezien het eerste filmpje nog een hoop lol.

Jongenelen: "We proberen de mensen te laten lachen en willen niemand beledigen, maar we gaan wel op het randje zitten. Waarom wij dit doen? Het is een hobby. Bovendien hebben we twee jaar geleden het WK gedaan vanuit Sint-Oedenrode. Dat smaakte naar meer."

Bekijk ook onze andere filmpjes op https://www.facebook.com/roelenemile/ ROOD + GEEL = ORANJE - Roel & Emile Aflevering 1 EK-Wedstrijd België - Italië maandag 13 juni 2016 op Marktplein in Geel/België
Roel & Emile - Rood Geel Oranje Afl 2 Belgie - Ierland. Impressie van de voetbalwedstrijd België - Ierland tijdens het EK 2016 ´D´r op of d´r onder´
'Slatan' werd toch te letterlijk genomen... Roel & Emile volgen de Rode Duivels tijdens het EK 2016 Bekijk alle filmpjes op: https://www.facebook.com/roelenemile
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.