Volledig scherm
De Boxtelnaren maakte een filmpje over hun bezoek aan de zuiderburen © Still uit het YouTube-filmpje

Liempdenaar legt EK-sfeer vast bij de zuiderburen (video)

BOXTEL - Oranje mag dan niet spelen, aan de Belgen kun je ook plezier hebben menen Roel Jongenelen en Emile Kalmann uit Boxtel. Zij combineren de Rode Duivels met het Belgische plaatsje Geel en wat krijg je dan? Juist: oranje.

Afgelopen weekend toog het tweetal uit Liempde en Sint-Oedenrode naar België om op de Geelse Markt de wedstrijd tegen de Italianen te verslaan. Zaterdag en woensdag gaan ze terug voor de wedstrijden tegen Ierland en Zweden. Dat belooft gezien het eerste filmpje nog een hoop lol.

Jongenelen: "We proberen de mensen te laten lachen en willen niemand beledigen, maar we gaan wel op het randje zitten. Waarom wij dit doen? Het is een hobby. Bovendien hebben we twee jaar geleden het WK gedaan vanuit Sint-Oedenrode. Dat smaakte naar meer."

Bekijk ook onze andere filmpjes op https://www.facebook.com/roelenemile/ ROOD + GEEL = ORANJE - Roel & Emile Aflevering 1 EK-Wedstrijd België - Italië maandag 13 juni 2016 op Marktplein in Geel/België
Roel & Emile - Rood Geel Oranje Afl 2 Belgie - Ierland. Impressie van de voetbalwedstrijd België - Ierland tijdens het EK 2016 ´D´r op of d´r onder´
'Slatan' werd toch te letterlijk genomen... Roel & Emile volgen de Rode Duivels tijdens het EK 2016 Bekijk alle filmpjes op: https://www.facebook.com/roelenemile
  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.