Rechtbank in Den Bosch.
Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Liempdenaar vecht voorgenomen sluiting van huis aan

LIEMPDE - De 49-jarige Liempdenaar is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat hij voor drie maanden zijn huis uit moet. In de woning aan de Ooiendonksestraat is bij een politie-inval op 29 juni 2016 ruim 450 gram hennep aangetroffen. Reden voor burgemeester Mark Buijs om tot sluiting over te gaan.

Het ging om hennepafval dat in een van de loodsen lag, in een aanhanger lag kweekmateriaal voor de hennepteelt. Die aanhanger was niet van hem, stelden de Liempdenaar en zijn advocaat donderdag tijdens de zitting bij de bestuursrechter in Den Bosch. Dat is ook toegegeven en verklaard bij de politie door de eigenaar van de aanhanger.

De advocaat van de gemeente wees erop dat de sluiting van het huis en diverse schuren op het perceel gericht is tegen de locatie en niet tegen de dader. ,,Dus het gaat er niet om van wie de aanhangwagen was."

Gestolen graafmachine
De vondst werd gedaan nadat de politie op zoek was naar een in België gestolen graafmachine. Die werd via GPS getraceerd en stond in een loods op het terrein. Tijdens de doorzoeking die volgde werden vuurwapens gevonden en spullen waarvan de politie dacht dat ze van diefstal afkomstig waren. Het merendeel van de goederen heeft hij alweer terug omdat ze niet gestolen bleken te zijn, aldus de Liempdenaar tijdens de zitting. Tegen hem loopt een strafrechtelijk onderzoek.

De bestuursrechter doet binnen twee weken uitspraak over de sluiting.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.