Volledig scherm
© Hettie van der Ven

Liempdenaren herstellen eigenhandig kiosk in oude luister

LIEMPDE - De kiosk van Liempde ondergaat binnenkort een grote opknapbeurt. Voor de klus steken de Liempdenaren zelf de handen uit de mouwen.

Het project is vrijdag actueel geworden. Sinds die dag liggen de plannen voor de restauratie ter inzage bij de gemeente, in afwachting van een definitieve vergunning.

Geheel volgens de Liempdse traditie tekent de SPPiLL (Stichting Projecten in Leefbaar Liempde) voor de organisatie van de restauratie. En heeft daarvoor een projectgroep genaamd ‘Liemt in Uitvoering'. Voorzitter hiervan (en tevens SPPiLL-bestuurslid) is de gepensioneerde Mart van Dulmen die staat te popelen om te beginnen met de klus. Hij verwacht dat eind 2015 de klus is geklaard.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.