Volledig scherm
Prins Populus I & II en de adjudanten Harald Verhoeven en Anton Hermes . © Stichting De Ploegers

Liempdse tweeling is Prins Populus I & II tijdens carnaval

LIEMPDE - Als eerste dorp in de regio heeft Liempde zaterdag haar nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt. Prins Populus I & II gaat komend carnavalsseizoen de scepter zwaaien over Ploegersland. I én II inderdaad, want achter Prins Populus gaat de tweeling Eugène en Francois van Abeelen schuil.

Ze zijn 45 jaar, geboren en getogen in Liempde en allebei werkzaam als adviseur boomkwekerij bij Delphi in Boxtel. Ook de spreuk van Prins Populus I & II is toepasselijk: 'Liemt makt gin Verschil'.

Met de ludieke prinskeuze staat Stichting De Ploegers op een bijzondere manier stil bij hun vijftigste carnavalsseizoen. Prins Populus I & II vraagt natuurlijk om twee adjudanten. Hiervoor zijn Harald Verhoeven en Anton Hermes aangesteld. De naam Populus is afgeleid van de abeel. Dit is een populier (Populus Alba), die aansluit bij zowel de naam als het werk van de broers. De boom gedijt goed in Liempdse grond en houdt van een vochtige omgeving, aldus De Ploegers.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.