Volledig scherm
© Cris Sohier

Meer horeca en parkeerplekken bij Oertijdmuseum Boxtel

BOXTEL - Het aantal parkeerplaatsen bij Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel wordt verdubbeld. De gemeente is tot grote vreugde van het museum bereid mee te werken.

De parkeerplekken worden half verhard en komen aan de zijde links voor het museum aan de Bosscheweg op het grasveld, waar nu al regelmatig auto's staan.

Daarnaast wil de gemeente meewerken aan een extra horeca-uitgiftepunt in het bos. De voorzieningen zijn volgens het museum nodig om te kunnen groeien naar uiteindelijk 100.000 bezoekers per jaar. In 2015 kwamen er ruim 64.000 bezoekers.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.