Volledig scherm
Het was nog ietwat onwennig voor de honden aan het begin van de kanotocht. © Jan Zandee

Met honden in een kano over de Dommel

BOXTEL/DEN BOSCH – Baasjes die met hun hond in een kano over de Dommel varen. Het leverde zondag een aandoenlijk tafereel op in Boxtel.

Ietwat onwennig, maar reuze nieuwsgierig gingen de honden Nero, Kaya, Lady, Kasper en Rubi deze zondag aan boord van de kano’s, voor een vier uur durende tocht over de Dommel in Boxtel. Samen met hun baasjes, veelal uit Den Bosch en omgeving.

Geen randzaken
Organisator is Margreet van Dieten van Zelfbewust.nu. Haar missie: door middel van plezierige activiteiten en rust, mensen vrijheid laten ervaren. „De hond is daarbij een uitermate geschikte hulp. Een hond geeft je terug wat je doet en wat je bent, een soort van spiegel. Honden zijn niet bezig met rand- en bijzaken of met de dag van morgen, maar reageren alleen maar op de actuele situatie.”

Dat ook grote honden in een kano passen, bewees Mireille Reiner. Samen met Kasper (airdale terriër) en Rubi (Lagotto Romagnolo) deelde zij de kano met Van Dieten en haar hond Nero. Reiner: „Kasper en Rubi hebben al ervaring op een soort surfboard. Ze worden heel rustig als ze op het water zijn. Dit is de eerste keer dat ze met een kano meegaan.”

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.