Volledig scherm
© Thinkstock

Mobiele fietsenstalling moet overlast fietsen op Boxtelse Markt voorkomen

BOXTEL - Om de problemen in de weekenden met het stallen van fietsen op de Boxtelse Markt aan te pakken, wil de gemeente een flexibel parkeersysteem invoeren.

Daarover gaat ze in overleg met de horecaondernemers, zei wethouder Eric van den Broek dinsdagavond tijdens een bijeenkomst over de toekomstige herinrichting van de Markt in het gemeentehuis. Te denken valt, zei hij, aan mobiele rekken waarin fietsen kunnen hangen.

Horeca-avonden
Op de Markt zijn 150 parkeerplaatsen voor fietsen ingetekend. Al zijn dit er veel, het zullen er te weinig zijn op drukke horeca-avonden, volgens de wethouder. Daarvoor zoekt hij een oplossing.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.