Volledig scherm

Natuurgebied Dommelbimd is bijna klaar

BOXTEL - Het natuurgebied De Dommelbimd bij Boxtel is medio september voor het eerst toegankelijk voor voetgangers. Wél met laarzen aan, want het blijft er nat.

Het werk aan de paden in natuurgebied de Dommelbimd is bijna klaar. Het is de bedoeling dat het symposium dat op 24 september bij het Boxtelse moerasgebied wordt gehouden, ook ín het gebied plaatsvindt. Dan moeten de werkzaamheden in het gebied zijn afgerond. Vlak daarvoor wordt het gebied opengesteld.

Houten poorten
​De twee grote metalen hekken die de toegang tot het gebied versperden, zijn vervangen door natuurlijk ogend houten poorten. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan een laarzenpad, dwars door het grasland ten zuiden van Boxtel.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.