Kalbo die jaren geleden besloot om te gaan verhuizen. foto Bruno Bolsius
Volledig scherm
Kalbo die jaren geleden besloot om te gaan verhuizen. foto Bruno Bolsius

Nieuwe centrummanager viel leegstand in Boxtel meteen op

BOXTEL Ook de nieuwe centrummanager van Boxtell, Jef van Stratum uit Geldrop, is de leegstand in Boxtel meteen opgevallen.


Dat zegt Van Stratum in een groot interview in het Brabants Dagblad, editie De Meierij, van donderdag 13 november. Van Stratum is ook centrummanager in zijn woonplaats Geldrop en in Veldhoven. Daar ziet hij dat de leegstand minder is en niet zo zichtbaar is als in Boxtel. ,,De leegstand valt mij hier ook wel op. Elders in Brabant is er ook flink wat leegstand. Maar het is hier wat meer. Misschien ook omdat het gaat om wat grotere panden, en op specifieke locaties, dat het wat meer lijkt.’’ Neemt niet weg dat hij wel potentie in Boxtel ziet. ,,Ik noem het een dorp met mogelijkheden.’’

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.