Volledig scherm

Ook raad Boxtel weigert plan Moorwijk vast te stellen

*UPDATE 23.10 uur* BOXTEL - De gemeenteraad van Boxtel is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college om het bestemmingsplan Moorwijk niet aan te nemen.

Het wél aannemen van het bestemmingsplan zou nogal verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Projectontwikkelaar Van Esch heeft immers zijn bedrijf Vastgoed Moorwijk vorig jaar al opgedoekt. En dat betekent dat de raad het bestemmingsplan zou vaststellen, zonder ook maar enige garantie op uitvoering.

Veel raadsleden hadden nog vragen over de mogelijke risico's die aan het besluit kleven. En wat er met de grond gaat gebeuren. Opvallend genoeg kon wethouder Van de Wiel niet zeggen wie de huidige eigenaar van de grond is, laat staan wat zijn of haar plannen zijn. Uiteindelijk volgde toch de unanieme raad de wethouder.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.