Het optreden van het Groot Boxtels Ukelele Orkest.
Volledig scherm
Het optreden van het Groot Boxtels Ukelele Orkest. © Peter de Bruijn

Opbrengst van Vrienden van Boxtel live gaat naar goede doelen

BOXTEL – Met gepaste trots staat oud-president Ferdy Steger van Lionsclub Dommel & Aa naar de jonge muzikanten in Podium Boxtel te kijken. Het Groot Boxtels Ukelele Orkest gaf zaterdag een optreden weg bij de tweede editie van Vrienden van Boxtel live.

Het Groot Boxtels Ukelele Orkest bestond uit zeven leerlingen uit de groepen 5 en 6. ,,Ik ben kunstenaar en ik wil dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. Het optreden van de kids was geweldig. Iedereen zong mee", aldus Ferdy Steger.

Goede doelen
Tijdens de eerste editie van Vrienden van Boxtel live ging de opbrengst naar Boxtelse basisscholen. Hiermee konden ze ukeleles aanschaffen. ,,We kiezen altijd lokale doelen”, vervolgt Steger. ,,Dan kun je zien wat er gebeurt en willen de mensen uit de buurt allemaal meedoen."
Dit jaar gaan de donaties onder meer naar het Drieka Habrakenbal; een carnavalsbal in Boxtel voor verstandelijk gehandicapten. Een ander goed doel is een Boxtelse voedseltuin voor mensen die niet veel te besteden hebben. ,,We willen gereedschap aanschaffen voor de vrijwilligers in de tuin zoals kruiwagens en schoffels.”

De Lionsclub haalde vorig jaar ongeveer 8.000 euro op. ,,Dat wordt meer dit jaar”, aldus Steger. “Hoeveel? Dat kan ik nu nog niet zeggen.”

De kinderen van het Groot Boxtels Ukelele Orkest.
Volledig scherm
De kinderen van het Groot Boxtels Ukelele Orkest. © Peter de Bruijn
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.