Volledig scherm
Het huidige bezoekerscentrum van de Kleine Aarde in de Brabantse gemeente Boxtel. foto De Kleine Aarde/GPD

Opvang minderjarige vluchtelingen Boxtel verlengd voor onbepaalde tijd

BOXTEL - De 17 minderjarige vluchtelingen die in De Kleine Aarde in Boxtel worden opgevangen, blijven daar voorlopig. Dat zijn de gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) overeengekomen.

Na 2 keer 72 uur noodopvang is de opvang voor de meisjes uit Eritrea nu verlengd voor onbepaalde tijd. "Dit betekent tot het moment dat het COA voor deze kinderen een permanente opvangplek heeft gevonden", zegt een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente deed zelf het aanbod. Burgemeester Mark Buijs zei eerder deze week al dat hij het een slechte zaak zou vinden als met de kwetsbare groep 'rondgezeuld' zou blijven worden.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in Brabant op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.