Volledig scherm
© Menno Boon

Provincie: 'Geen fietskluizen Boxtel'

BOXTEL – Het ziet er niet naar uit dat op het station van Boxtel de gewenste ov-fietskluizen komen. Dit in tegenstelling tot wat de gemeente onlangs aan de lokale Fietserbond liet weten.

“Boxtel heeft op dit moment al de beschikking over ov-fietsen en in principe rollen wij alleen op nieuwe stations een ov-fiets uit”, zegt een woordvoerster van de provincie Noord-Brabant. Wel zijn er volgens de woordvoerster gesprekken gaande tussen provincie, NS en de gemeente om te kijken hoe de bestaande fietsservice in Boxtel kan worden uitgebreid.

NS en provincie gingen onlangs een samenwerking aan om op ruim twintig trein- en busstations in Brabant kluizen of fietscarrousels te plaatsen waar reizigers een ov-fiets kunnen huren. Met behulp van een ov-chipkaart zijn de kluizen te openen. Voor de aanleg wordt ruim 800.000 euro uitgetrokken. De investering is bedoeld om fietsgebruik te stimuleren.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.