Volledig scherm
De Heilig Hartkerk in Boxtel. © Marc Bolsius

Raadsfractie INbox wil actie rond Boxtelse kerk

BOXTEL - Het plan om de Heilig Hartkerk in Boxtel om te toveren tot een centrum voor evenementen, theater en muziek is van de baan en daarmee is de gemeente terug bij af. En dreigt niet alleen langdurige leegstand van de kerk maar ook verval. De politieke groepring INbox spoort daarom in schriftelijke vragen het college aan tot actie in deze kwestie.

Vorig jaar kocht ondernemer Michel de Groot uit Waalre de kerk en kondigde aan er een evenementencentrum van te willen maken. De Groot zette in maart echter een streep door zijn plannen en biedt de kerk nu te huur aan.

,,Er staat nu een gebouw dat er bouwkundig en technisch alleen maar op achteruit gaat", schrijft INbox aan het college. De partij vraagt of B en W iets richting eigenaar kan doen om het verval tegen te gaan en wil ook dat het college contact zoekt met het Bisdom om te bespreken of er iets aan de situatie te doen is.

  1. Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    BOXTEL - De opkomst van het publiek bij de kermis in Boxtel is volgens sommige kermisexploitanten de eerste dagen matig. ,,Ik heb van een aantal attractiehouders vernomen dat het inderdaad nog niet zo fantastisch is", aldus kermiscoördinator Richard Schuurs van de gemeente Boxtel. ,,Links en rechts hoor je wel dat de exploitanten opbrengsten halen die ze gewend zijn. Dan is het zo slecht nog niet. Ik verwacht de komende dagen wel wat meer bezoekers omdat de temperatuur gaat stijgen."

Boxtel e.o.