Volledig scherm
© Thinkstock

Rechter verwerpt bezwaar, woning Liempde mag op slot

LIEMPDE - Burgemeester Mark Buijs mag een woning en een aantal loodsen aan de Ooiendonksestraat in Liempde tijdelijk sluiten vanwege de vondst van wapens en drugs. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Bosch donderdag besloten.

De 49-jarige bewoner was tegen de voorgenomen sluiting in beroep gegaan, de zaak diende een week geleden. Volgens de man was de gevonden drugs niet van hem maar waren die door iemand anders daar neergelegd. Het ging om 460 gram. Een handelsvoorraad, stelt de burgemeester. Voor hem reden om het pand voor drie maanden op slot te doen.
De politie deed in juni 2016 een inval op het bewuste perceel in Liempde, na een melding over een gestolen graafmachine. Die werd aangetroffen in een loods. Vervolgens is nog diezelfde dag verder gezocht op het terrein en vond de politie meer gestolen spullen waaronder een boottrailer, motor en aanhangwagens. Ook lagen er vuurwapens, nepvuurwapens en munitie.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.