De laatste etappe van de Ster ZLM Toer in 2015.
Volledig scherm
De laatste etappe van de Ster ZLM Toer in 2015. © Hettie van der Ven

Slotetappe van Ster ZLM Toer van Someren naar Boxtel

BOXTEL/LIEMPDE/OSS - Het internationale wielerpeloton kan zich ook dit jaar in de Ster ZLM Toer weer in Brabant voorbereiden op de Tour de France. De rit gaat onder meer door Oss en eindigt dit jaar in Boxtel. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Net als in 2015 begint de etappekoers, die door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat, op woensdag 15 juni met een proloog in Goes. Daarna volgt een etappe die start en finisht in Oss en een etappe die begint en eindigt in Buchten. Op zaterdag 18 juni is de koninginnenrit van Verviers naar La Gileppe, waarna de laatste etappe start in Someren en finisht in Boxtel.

Eindwinnaar pas zeker in Boxtel
Met een rit die start in Someren en finisht in Boxtel eindigt de Ster ZLM Toer op zondag 19 juni. Wie er dan met de eindzege naar huis gaat is nog de vraag, maar de geschiedenis wijst wel uit dat het een zeer sterke renner zal zijn. Na afloop van de etappe worden de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer op de markt gehuldigd.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 

Boxtel e.o.