Volledig scherm
De laatste etappe van de Ster ZLM Toer in 2015. © Hettie van der Ven

Slotetappe van Ster ZLM Toer van Someren naar Boxtel

BOXTEL/LIEMPDE/OSS - Het internationale wielerpeloton kan zich ook dit jaar in de Ster ZLM Toer weer in Brabant voorbereiden op de Tour de France. De rit gaat onder meer door Oss en eindigt dit jaar in Boxtel. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Net als in 2015 begint de etappekoers, die door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat, op woensdag 15 juni met een proloog in Goes. Daarna volgt een etappe die start en finisht in Oss en een etappe die begint en eindigt in Buchten. Op zaterdag 18 juni is de koninginnenrit van Verviers naar La Gileppe, waarna de laatste etappe start in Someren en finisht in Boxtel.

Eindwinnaar pas zeker in Boxtel
Met een rit die start in Someren en finisht in Boxtel eindigt de Ster ZLM Toer op zondag 19 juni. Wie er dan met de eindzege naar huis gaat is nog de vraag, maar de geschiedenis wijst wel uit dat het een zeer sterke renner zal zijn. Na afloop van de etappe worden de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer op de markt gehuldigd.

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.