Kasteel Stapelen in Boxtel. Foto: Johan van Grinsven
Volledig scherm
Kasteel Stapelen in Boxtel. Foto: Johan van Grinsven © Johan van Grinsven

Snelle verkoop van Kasteel Stapelen in Boxtel ligt niet voor de hand

 BOXTEL - De verkoop van Kasteel Stapelen in Boxtel kan wel eens een lange adem vergen. Dat verwacht de lokale makelaar Johan van Boxtel. 

Potentiële kopers voor zo’n specifieke locatie zijn uiterst schaars, voorspelt hij. Een particuliere koper voor het zes hectaren grote complex, met naast het kasteel diverse andere gebouwen, ligt in zijn ogen niet voor de hand. Meer realistisch lijkt hem een nieuwe bestemming als conferentieoord, met ruimten voor vergaderingen, seminars, een restaurant, horeca en ook overnachtingsmogelijkheden. En dat dan gecombineerd met lokale evenementen in en rond het kasteel. Maar dan voorziet hij een aantal complicerende factoren. Niet alleen de aanschafprijs is van belang, ook de kosten van het exploitabel maken van het complex. Ook is het kasteel een rijksmonument en dat legt beperkingen op in gebruik en bij mogelijke aanpassingen. En dan is er nog de factor tijd. Zeker als de nieuwe eigenaar ingrijpende (ver)bouwplannen heeft. Het wijzigen van de bestemming van een locatie kost heel wat tijd, zelfs als de gemeente meewerkt. Dan zijn er namelijk nog andere belanghebbenden - omwonenden of natuurgroepen bijvoorbeeld - die het proces kunnen ophouden met bezwaren en een gang naar de rechter. Dat kan jaren duren. 

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.