Volledig scherm
© Thinkstock

St. Joseph in Boxtel wenst lage woonlasten

BOXTEL - Woonstichting St. Joseph in Boxtel heeft meerdere projecten om de woonlasten voor huurders te verlagen. Onder meer via zonnepanelen.

Woonstichting St. Joseph uit Boxtel investeert in haar woningen zonder daar altijd een huurverhoging voor te vragen. De stichting wil zo de woonlasten van de huurders verminderen. Hoeveel de huurder uiteindelijk uitspaart, is nog niet duidelijk.

Projecten met zonnepanelen behoren tot de meest voorkomende acties om de totale woonlasten - huur, energie- en servicekosten - terug te dringen. Berekeningen bij huurders die panelen hebben aangeschaft, wijzen volgens een woordvoerster van St. Joseph op pakweg 350 tot 500 euro minder energiekosten. Afhankelijk van het soort woning en de ligging.

Een goede tweede in de rij is het vervangen van enkele beglazing bij woningen door dubbele. „Als er ruiten kapot gaan dan vervangen we die altijd door dubbel glas. Scheelt in energieverbruik en dus spaar je geld uit”, stelt de woordvoerster.

Lees een uitgebreider artikel in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 13 augustus.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.