Volledig scherm
© Thinkstock

Startlijst Ster ZLM Toer telt zeven World Tour teams

LIEMPDE - Aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk doen dit jaar liefst zeven World Tour teams mee. Ook krijgt de Nederlands-Belgische etappekoers, die verreden wordt van 15 tot en met 19 juni, zes pro continentale ploegen aan de start.

De deelnemende World Tour teams zijn: Het Nederlandse LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick Step en Lotto Soudal uit België, het op een Duitse licentie rijdende Giant-Alpecin, BMC Racing en Cannondale uit de Verenigde Staten en het Zwitserse IAM Cycling. Met die zeven World Tour formaties kent de Ster ZLM Toer al een sterk deelnemersveld, maar door de komst van zes pro continentale teams is het peloton in de breedte nog sterker. Het deelnemersveld van de Ster ZLM Toer bestaat in totaal uit 22 ploegen en wordt compleet gemaakt met negen continentale teams.

De Ster ZLM Toer gaat op woensdag 15 juni van start met een proloog in Goes. Daarna volgen etappes in Oss en Buchten. Op zaterdag 18 juni staat de Belgische rit met start in Verviers en finish op de stuwdam van La Gileppe in de boeken als de koninginnenrit. Een dag later gaat de slotetappe van Someren naar Boxtel. In de laatste jaren gebruikten veel topsprinters de Ster ZLM Toer als laatste test voor de Tour de France.

Alle informatie over het evenement is te vinden op de site van het evenement.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.