Volledig scherm
Docenten Bas Oremans en Marion Veenstra. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Stijldansles is uit de mode bij de jeugd

​BOXTEL - De klassieke dansschool verdwijnt want de jeugd doet niet meer aan quickstep, slow foxtrot, tango, Engelse wals of paso doble. Dat voelen dansscholen in het hele land. Ook Denziz in Boxtel. Tussen 2008 en nu daalde het aantal stijldansende leden daar dramatisch: van 325 naar 40.

Denziz heeft onlangs van de gemeente Boxtel een vergunning gekregen om voortaan als volwaardig partycentrum door het leven te gaan. Niet dat daardoor veel verandert in de accommodatie aan de Stationsstraat. „We hebben de ingang verplaatst, meer niet”, vertelt eigenares Marion Veenstra.

Noodgedwongen verzette Denziz de bakens. Er werden onder meer rock’n’roll-feesten georganiseerd en carnavalsavonden; de accommodatie is al weer enkele jaren Hofpaleis. Ook wordt de zaal verhuurd voor feesten en partijen. „We zijn een partycentrum geworden. Toen we begonnen bestond 90 procent van onze activiteiten uit stijldansen. Nu misschien nog vijf procent.”

Lees een uitgebreid verhaal over stijldansen en Denziz in het Brabants Dagblad van dinsdag 18 oktober, editie Meierij.

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.