Volledig scherm
© Cris Sohier

Tarieven waterzuivering bij Waterschap De Dommel dalen licht

BOXTEL - Meerpersoonshuishoudens die water krijgen via Waterschap De Dommel uit Boxtel gaan in 2017 iets minder betalen voor waterzuivering. Ondanks een stijging van de begroting - 1,5 miljoen euro meer dan afgelopen jaar - dalen de tarieven voor waterzuivering iets, zo meldt het waterschap.

In de praktijk komt het erop neer dat een meerpersoonshuishouden met een woning van twee ton of duurder bijna 0,60 cent minder gaat betalen. Een vergelijkbaar huishouden dat in een huurwoning woont, gaat er over het hele jaar 1,22 euro op vooruit. Grote agrarische bedrijven moeten juist meer betalen: ruim 27 euro.

Volgens het waterschap is de lichte daling te danken aan een toename van het aantal woningen en kleine bedrijven.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. "Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. "Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.