Volledig scherm
Fleur Peeters, Maarten van den Elshout en Fenne Steegs. © Dolph Cantrijn

Tieners in Boxtel gaan 1.500 euro verdienen voor goed doel

BOXTEL - Ze zijn 13 en 14 jaar oud, vangen een tientje voor een avondje oppassen en moeten nu anderhalf duizend euro per persoon verdienen voor het goede doel. Twaalf leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel gaan in april naar Bolivia.

Fleur Peeters, Maarten van den Elshout en Fenne Steegs horen bij de groep. Zij zijn alledrie 13 jaar oud dus te jong voor (vakantie-)baantjes. En met auto's wassen en avondjes oppassen komen ze niet aan 1.500 euro. Daarom gaan de jongeren de komende maanden diverse evenementen in Boxtel organiseren. In de planning zitten onder andere een huiskamerconcert, een colour run en een traploopwedstrijd.

Het Jacob-Roelandslyceum probeert een band op te bouwen met een aantal projecten in de Boliviaanse stad Cochabamba. Zo gaat de opbrengst van de eigen kerstactie er een paar jaar op rij naar toe. Het bezoek van de leerlingen aan Cochabamba past hierbij, maar moet wel volledig door de deelnemers zelf betaald worden.

Meer over de actie in het Brabants Dagblad van 26 juli.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.